Hozzávalók
7 tojás
15 dkg liszt
2 tasak cappucino (La Festa)
10 dkg darált dió
1 tasak sütőpor
A krémhez:
22 dkg cukor 25 dkg vaj 3 tojás 5 tasak cappucinó (csokis, mogyorós ízlés szerint) A tetejére: 2,5 dl habtejszín darált dió |
Elkészítése
A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd a tojások sárgáját is belekeverjük. A lisztet, a diót, a sütőport és a cappuccinót összekavarjuk, a habhoz keverjük. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazzuk és közép meleg sütőben megsütjük. Közben megcsináljuk a krémet. A cukrot, a cappucinó port krémesre keverjük a tojásokkal, majd gőz fölött addig melegítjük, amíg sűrűvé válik. Kihűtjük, majd beledolgozzuk a vajat. Mikor megsül a tészta, kettőbe vágjuk és megkenjük a krémmel. Ha szeretjük a szirupos süteményeket, belocsolhatjuk a tésztát főtt feketekávéval, mielőtt megkennénk. A habot felverjük és elsimítjuk rajta, megszórjuk darált dióval. Hűtőbe tesszük, majd szeleteljük.
Forrás itt található:
http://ketkes.com/cappucino-kremes-dios-suti-add-at-magad-az-edes-elmenynek/