Mazsolás császármorzsa búzadarából – legalább olyan finom mint a palacsinta, de gyorsabban összedobható!







Hozzávalók
30 dkg búzadara
2 tojás
3 evőkanál cukor
2 tasak vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
3 – 3,5 dl tej (amennyit felvesz)
7 dkg mazsola
1 evőkanál vaníliás porcukor (a tetejére)

olaj

Elkészítése
A búzadarát a cukrokkal együtt egy tálba tesszük, adunk hozzá egy kevés sót, összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és a citromhéjat. Összekeverjük, a mazsolát is hozzáadjuk és felöntjük a tejjel, simára kavarjuk. Sűrű pépet kapunk. Amikor a tészta megfelelő állagú, egy nagyobb kiolajozott teflon serpenyőbe öntjük. 

Lassú tűzön folyamatosan kavargatjuk, a tészta ahogy sül, darabos lesz. Nagyjából 15 perc alatt elkészül, de vigyázzunk, kis lángon süssük, mert hamar odakap. A megsült részeket, folyamatosan fel kell keverni a serpenyő aljáról, hogy egyenletesen átpiruljon az egész massza. Mikor megsült, megszórjuk porcukorral és tálalhatjuk is. Akár lekvárt, vagy gyümölcsöntetet is kínálhatunk mellé.


Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...