Madártej szelet – az íz ami rabul ejt!







Hozzávalók
6 tojás fehérje
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
1 teáskanál sütőpor



A krémhez:

9 tojás sárgája
6 evőkanál cukor
4 tasak vaníliás cukor
5 evőkanál kukoricakeményítő
20 dkg vaj
5 evőkanál porcukor 7 dl tej

A tetejére:

3 tojás fehérje
15 dkg porcukor
5 dkg csokoládéreszelék


Elkészítése

A tojások fehérjéből a cukorral kemény habot verünk, a lisztet és a sütőport is belekeverjük, majd egy kiolajozott tepsibe öntjük a tésztát. 180 fokos sütőben 35 percen át sütjük, fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy megsült. Közben elkészítjük a krémet. A tojások sárgáját egy edénybe tesszük és kikavarjuk a cukorral, vaníliás cukorral és a keményítővel, majd felöntjük a tejjel és lassú tűzön addig főzzük, amíg besűrűsödik, majd lehűtjük. A vajat és a porcukrot krémesre kavarjuk és összedolgozzuk a hideg krémmel. A tésztára halmozzuk a krémet és hűtőbe tesszük. A tojások fehérjét a cukorral együtt egy tálba tesszük és vízgőz fölött felverjük, majd a krémre halmozzuk, a csokoládéreszelékkel megszórjuk és szeletelhetjük.



Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...