Vaníliás citromkrémtorta – ettől összefut a nyál a szádban! Szuper süti!







Hozzávalók:
 a tésztához:

6 tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
2 tasak vaníliás cukor
1 tasak sütőpor


A krémhez:
25 dkg mascarpone
2 evőkanál porcukor
1 evőkanál reszelt citromhéj
2 evőkanál citromlé
3 dl habtejszín

A tetejére:
1 evőkanál porcukor
1 tasak vaníliás cukor


Elkészítése
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral és hozzáadjuk a lisztet, a vaníliás cukrot és a sütőport. Majd belekeverjük a tojáshabot és kiolajozott tepsibe öntjük. 180 fokos sütőben 40 perc alatt készre sütjük. A mascarponét egy tálba tesszük és belekeverjük a porcukrot, majd a citromhéjat és a citromlevet. A habot felverjük és hozzáadjuk, jól összekeverjük. Mikor a piskóta megsült háromba vágjuk és hagyjuk kihűlni, majd megkenjük a krémmel. A porcukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük és megszórjuk vele a tetejét.


Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...