Rumos csokoládéhabos sütemény, varázslatos és könnyed ízek, mennyei finomság halandóknak!







Hozzávalók:
6 tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
1 evőkanál rumaroma
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 teáskanálnyi sütőpor

A krémhez:
20 dkg jó minőségű csokoládé
4 dkg vaj
5 dl habtejszín
2 evőkanál porcukor
2 tasak habfix
1 evőkanál rumaroma

A tetejére:
2 dl habtejszín
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor


Elkészítése
A tojásokat kettéválasztjuk és a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a rumaromát. Az egészet összedolgozzuk a tojáshabbal, de óvatosan, hogy ne törjön. Majd kivajazott tepsibe tesszük és 180 fokon 40 perc alatt készre sütjük. Közben elkészítjük a krémet. A csokoládét a vajjal összekeverjük és vízgőz fölött felolvasszuk, majd folyamatos kevergetés mellett kihűtjük.


 A habtejszínt felverjük és hozzáadjuk a cukrot, a habfixet és a rumaromát. A kihűlt csokoládét is belekeverjük és megkenjük vele a kettőbe vágott piskótát. A maradék habtejszínt is felverjük, az kerül a sütemény tetejére, majd megszórjuk a kakaóporral és egy órára hűtőbe tesszük, utána szeletelhetjük.


Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...