Rigójancsi – nagyon guszta és még finom is







Hozzávalók:

Tészta:
8 tojás

Csokis krém

8 tojás sárgája,
20 dkg olvasztott csoki,
40 dkg cukor
másfél dl víz,
2 és fél RÁMA margarin
 1 l  tejszín



Elkészítése
Tészta:  
6 tojásból barna piskótát sütök, ketté vágom. 8 tojás sárgáját, 20-dkg olvasztott csokival kikeverni, 40 dkg cukrot felönteni másfél dl vízzel, addig főzni, mikor kezd hólyagosodni. Akkor ráönteni a csokis tojásos krémre,és mixelni.

Tűzre téve addig főzzük,még jó sűrű nem lesz. Akkor levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni. Belekeverünk 2-és fél RÁMA margarint ( habosra keverjük). Felverünk 1 l  tejszínt, én /MEGLÉT/ használok.Felét óvatosan, fakanállal a csokis krémbe keverni.

Összeállítás: Piskóta, barna krém, arra a megmaradt tejszín ,a piskóta másik fele.Főző csokival leönteni. Tehát: piskóta, barna krém, tejszín, piskóta.

Fotó: Illusztráció
Forrás : Emília

- 6 tojásból barna piskótát sütni. A krémbe kell 8 tojás sárgája, a fehérjét fel lehet használni másra. Pl. kókusz csók…stb

- 1 liter tejszín mindenképpen kell, mert nem lesz szép magas a torta


Ha tetszett a recept, kattints IDE és oszd meg! Köszönjük!


Forrás itt található: