Hozzávalók:
1 csomag spagetti
50 dkg darált marhahús
1 nagy hagyma
1 kisebb sárgarépa
1 paradicsom
6 evőkanál paradicsomszósz
3 gerezd fokhagyma
15 dkg parmezán
friss bazsalikom
oregánó
1 teáskanálnyi cukor
só, bors
olívaolaj
Elkészítése
A spagettit sós vízben kifőzzük. Közben a hagymát meghámozzuk és felkockázzuk, majd az apróra vágott sárgarépával együtt olívaolajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a húst is és megvárjuk amíg feldobja a levét. Hozzáadjuk a felszeletelt és meghámozott paradicsomot és 3 kanál paradicsomszószt, felöntjük 1 dl vízzel és fűszerezzük, hagyjuk főni. |
Mielőtt elkészülne a zúzott fokhagymát is belekeverjük. A tésztát leszűrjük és kivajazott tepsibe tesszük a felét, erre kerül rá a húsos ragu. Majd a maradék spagettit is a tetejére tesszük, ezt átkenjük maradék paradicsomszósszal és rászórjuk a reszelt parmezánt. 12-16 perc alatt 180 fokos sütőben készre sütjük.
Forrás itt található:
Forrás itt található: