Joghurtkrémes barackos sütemény, mámorító ízek, ez maga a csoda!









Hozzávalók:
a laphoz:

6 tojás
6 evőkanál liszt
8 evőkanál barna cukor
2 evőkanál kakaópor
10 dkg aszalt barack
1 teáskanál sütőpor
1 csipetnyi só


A krémhez:
3 dl barackos joghurt
3 dl natúr joghurt
3 dl habtejszín
2 tasak zselatin
15 dkg cukor
50 dkg barack

Díszítéshez:
2 dl habtejszín
barack befőtt



Elkészítése
A tojásokat ketté választjuk, a fehérjéhez hozzáadjuk a csipetnyi sót és habbá verjük. A tojások sárgájához hozzákeverjük a száraz alapanyagokat és összedolgozzuk a habbal óvatosan, hogy ne törjön össze. Majd az aszalt barackot apróra vagdossuk és azt is belekeverjük. 180 fokos sütőben 30 percen át sütjük, közben elkészítjük a krémet. A zselatint feloldjuk és összekeverjük a kétféle joghurttal, majd a barackokat apróra vagdossuk és hozzáadjuk. A tejszínhabot felverjük és belekeverjük a cukrot, majd mikor már kemény összedolgozzuk a joghurtos krémmel. Ha a lap megsült ketté vágjuk és megkenjük a krémmel. A tetejét bevonjuk tejszínhabbal, a barack befőttet lecsöpögtetjük, majd félbe vágjuk a barackokat és minden szelet tetejére teszünk egy darabot.


Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...