Diós karamellszelet rengeteg csokival – ezt csak szeretni lehet!










Hozzávalók:
5 tojás fehérje
10 dkg cukor
20 dkg darált dió
4 evőkanál liszt
1 tasak sütőpor



A krémhez:

20 dkg fehér csokoládé
5 tojás sárgája
15 dkg cukor
20 dkg vaj
20 dkg apróra vágott dió

A tetejére:

10 dkg étcsokoládé
50 ml tejszín
50 g vaj


Elkészítése

A tojások fehérjét a cukorral habbá verjük. A lisztet, a darált diót és a sütőport belekeverjük, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát. 180 fokos sütőben 20-22 perc alatt megsütjük. A fehér csokoládét felolvasztjuk, majd a kihűtött tésztán elkenjük. Közben elkészítjük a krémet. A cukrot egy edénybe tesszük és felmelegítjük, amikor karamelizálódik levesszük a tűzről és belekeverjük a vajat, majd a tojások sárgáját és folyamatos kavargatás mellett felmelegítjük. Amikor elkezd sűrűsödni, a diót is hozzáadjuk és a fehér csokoládéra öntjük, jól elsimítjuk. A csokoládét felolvasztjuk, hozzákeverjük a tejszínt és a vajat, majd a krém tetejére kenjük. 1-2 órát hűtjük és szeletelhetjük.


Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...