Diókrémes csokoládétorta – a főtt krém teszi igazán egyedivé ezt a nagyon finom süteményt







Hozzávalók:
a tésztához:

6 tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál barna cukor
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 teáskanálnyi sütőpor
A diós krémhez:
30 dkg darált dió
1,5 dl tej
12 dkg vaj
3 evőkanál porcukor
A pudingkrémhez:
1 tasak csokis pudingpor
4 evőkanál cukor
4 dl tej
2 dl habtejszín
5 dkg étcsokoládé
1 evőkanálnyi dióbél

Elkészítése
A tojásokat kettéválasztjuk a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a többi száraz alapanyagot is és kivajazott sütőformába tesszük, majd 35 percen át sütjük 180 fokon. Közben elkészítjük a krémeket. A darált diót egy lábasba tesszük és felöntjük a tejjel, majd lassú tűzön főzni kezdjük. Nem kell forrnia, elegendő ha lassan fő, amíg elkezd sűrűsödni, folyamatosan kavargatni kell! 

Mikor elkészült kihűtjük és a vajat kikavarjuk a cukorral, majd hozzáadjuk. Csomómentesre keverjük. Mikor a piskóta megsült háromba vágjuk és megkenjük a diós krémmel. A pudingport és a cukrot összekeverjük, felöntjük a tejjel és megfőzzük, majd kihűtjük. Mikor elkészült felverjük a tejszínt és összekeverjük a pudinggal, majd a csokoládét apró darabokra törjük és belekeverjük a dióval együtt, ezzel vonjuk be a süteményt. Egy-két órára hűtőbe tesszük, majd szeletelhetjük.


Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...