Pazar íz és különleges látvány: vörös bársony torta







Hozzávalók:
Tortalap:

300 g liszt
60 g cukrozatlan kakaópor
1 kiskanál szódapor
1 csipet só
120 g vaj vagy margarin
240 g kristálycukor
4 tojás
2,5 dl tejföl
1,5 dl tej
3-4 csepp piros ételfesték
1 csomag vaníliás cukor


Vaníliás sajtkrémes bevonat:
200 g krémsajt
30 g vaj vagy margarin
2 evőkanál tejföl
1 csomag vaníliás cukor
500 g porcukor


Elkészítés:

180 fokra melegítjük elő a sütőt. A tortalaphoz bevajazunk és belisztezünk egy 22 cm átmérőjű tortaformát. Átszitáljuk a lisztet és összekeverjük a kakaóporral, a szódaporral és a sóval. Félretesszük egy kis időre.
Elektromos habverővel közepes sebességgel összemixeljük a vajat és a kristálycukrot (nagyjából 5 percig). Egyenként adagoljuk bele a tojásokat. Elkeverjük benne a tejfölt, a tejet, az ételfestéket és a vaníliás cukrot. Fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztes keveréket és mixeljük pár percig. Nem szabad túlságosan sokáig kevergetni. A masszát tortaformába öntjük.
35-40 percig sütjük a tésztát, majd fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy elkészült-e. Kb. 10 percig a tortaformában hagyjuk hűlni. Ezt követően kivesszük a formákból és sütőrácson hűtjük tovább.
A bevonathoz összemixeljük a krémsajtot, a tejfölt és a vaníliás cukrot. Szép fokozatosan adagoljuk bele a porcukrot és addig keverjük, amíg teljesen sima masszát nem kapunk. A kész krémmel megtöltjük illetve bevonjuk a tortát.

Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...