Hozzávalók a laphoz:
20 dkg háztartási keksz
10 dkg vaj
6 dkg csokoládé
1 tojás
10 dkg kókuszreszelék
4 dkg dió, vagy pekándió
A krémhez:
10 dkg porcukor 2 dkg vaj 1 teáskanál vanília-aroma 30 dkg mascarpone 5 dkg kókuszreszelék A tetejére: 10 dkg étcsokoládé 1 teáskanál vaj |
Elkészítése:
A kekszet összetörjük, vagy ledaráljuk és egy tálba tesszük. A csokoládét a vajjal együtt felolvasztjuk, hozzákeverjük a kekszhez. A tojást felverjük és a kókuszreszelékkel együtt a tálba öntjük. A diót apróra vágjuk és belekeverjük. A masszát jól összekeverjük, majd egy lekapcsolható oldalú sütőformába simítjuk, ezután 180 fokos sütőben 10-12 percen át sütjük. A krém alapanyagait egy tálba tesszük és összedolgozzuk. Amikor a tészta kihűlt, elsimítjuk rajta. A csokoládét a vajjal együtt felolvasztjuk és óvatosan eloszlatjuk a krém tetején, majd 1-2 órára hűtőbe tesszük és kínálhatjuk is.
Forrás itt található: