Hozzávalók a piskótához:
6 tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 tasak sütőpor
1 csipetnyi só
A belocsoláshoz:
0,3 dl főtt fekete kávé 0,4 dl langyos tej A krémhez: 1 csomag tejszínes pudingpor 4 evőkanál cukor 5 dl tej 3 dl habtejszín 2 evőkanál porcukor |
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéhez adjuk a sót és kemény habot verünk belőle. A sárgáját kikavarjuk a cukorral, majd a többi hozzávalót is beledolgozzuk és a tojáshabot is beleforgatjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe kanalazzuk a tésztát és 180 fokon 35 perc alatt készre sütjük. Mikor elkészült, hagyjuk kihálni, majd kettőbe vágjuk és meglocsoljuk a tejeskávéval. A pudingot közben elkeverjük a cukorral, felöntjük a tejjel és megfőzzük, majd kihűtjük. A habot felverjük, hozzáadjuk a porcukrot és a lehűlt pudinggal összekeverjük, majd megkenjük vele a piskótát. A krém tetejére szórjuk a reszelt csokoládé felét, erre kerül a piskóta másik fele, bevonjuk a krémmel és megszórjuk a maradék csokoládéreszelékkel. Lehűtjük és szeletelhetjük.
Forrás itt található: