A tökéletes vaníliás madártej receptje – imádni való édesség!









Hozzávalók:

1,5 l tej
4 tojás
15 dkg cukor
3 csomag vaníliás cukor



Elkészítése:

A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Közben a tejet felmelegítjük és folyamatos kavargatás mellett hozzáadjuk a tojássárgáját. Felforraljuk, közben a tojások fehérjéből kemény habot verünk, ha szükséges egy csipet sót szórhatunk bele. A forró tejbe vizes kanállal beleengedjük a habgombócokat és mindkét oldalukat megfőzzük. Lehűtjük és már kínálhatjuk is.


TIPP: 
Tálaláskor megszórhatjuk reszelt narancshéjjal, de akár bele is főzhetjük a tejbe, még ínycsiklandóbb lesz!

Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...