Vaníliapudingos almás kocka – fordított almásnak is nevezik





Ez az almás pudingos kocka Isteni finom, meg is fogom csinálni a hétvégén.

Hozzávalók
    1,5 kg alma
    8 tojás
    20 dkg cukor
    fél csomag sütőpor
    20 dkg liszt
    evőkanál kakaópor


A krémhez:
    csomag vaníliaízű pudingpor
    5 dl tej
    20 dkg cukor
    25 dkg margarin
    A tetejére:
    15 dkg étcsokoládés tortabevonó


Elkészítése
Az almát meghámozzuk durvára lereszeljük, kicsit nyomkodjuk, és egyenletesen egy nagy, alufóliával bélelt tepsibe nyomkodjuk.

A tojások sárgáját a cukorral és 4 evőkanál vízzel habos keverjük. A sütőporral elkevert lisztet hozzáadjuk, beleforgatjuk a kemény habbá vert tojás­fehérjét is. A tésztátkettéosztjuk, az egyik felét a kakaóporral bar­nára színezzük. Az almára először a sárga, aztán a bar­na masszát kenjük rá. Előme­legített sütőben, közepes lán­gon 25 percig sütjük. Megvárjuk, amíg kihűl, azután gyúródeszkára borít­juk, s a fóliát lehúzzuk róla.

A krémhez a pudingport az előírt módon sűrű krém­mé főzzük. Ha kihűlt, alapo­san kikeverjük. A margarint habosra kavarjuk, kanalanként a pudinghoz adjuk, és az almára kenjük.

Amint egy kicsit megder­med a tésztán a krém, a fel­olvasztott  tortabevonót rá­kenjük, szintén dermedni hagyjuk.

Végül forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.

Tészta az alja. A recept szerint ugye alulra kell tenni az almát, rá a tésztát és amikor kiborítod a tepsiből akkor fordítva lesz.  Azért is szokták fordított almásnak is nevezni!


Ha tetszett a recept, kattints IDE és oszd meg! Köszönjük!

Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...