Még túrós zserbót nem sütöttem, így a napokban elkészítettem és nagyon ízlett a családnak is.
Hozzávalók
kakaós lapok
25 dkg liszt,
10 dkg kristálycukor,
6 dkg margarin,
1 evőkanál kakaópor,
1 kiskanál szódabikarbóna,
2 kiskanál sütőpor,
2-3 evőkanál tejföl
sárga lap
15 dkg liszt,
5 dkg kristálycukor,
3 dkg margarin,
1/2 kiskanál szódabikarbóna,
1 kiskanál sütőpor,
1-1,5 evőkanál tejföl
túró töltelék
50 dkg túró ,
20 dkg kristálycukor ,
2 ek. búzadara ,
3 tojás ,
1 citromhéj ,
2 evőkanál tejföl ,
1 cs. vaníliás cukor
Elkészítése
A lisztbe keverjük el a sütőport, és a szódabikarbónát. Adjuk hozzá a puha margarint, egy kicsit morzsoljuk össze, és ekkor hozzáadhatjuk a cukrot, és a kakaóport is. Dolgozzuk jól össze, ezután kanalanként adjuk hozzá a tejfölt, és gyúrjuk egy könnyen nyújtható tésztává. (a tejfölt apránként tenni bele, nehogy túl lágy tésztát kapjunk) Ezután kétfelé venni a tésztát, és két gombócot gyúrni belőle, majd felhasználásig a hűtőbe tenni. |
A sárga lapot ugyanúgy elkészítjük, mint a barna lapot, de csak egy lap lesz majd belőle.
10-15 dkg darált dió , kb.20 dkg baracklekvár, csokoládé a tetejére
Túró töltelék :
50 dkg túró , 20 dkg kristálycukor , 2 ek. búzadara , 3 tojás , 1 citromhéj , 2 evőkanál tejföl , 1 cs. vaníliás cukor
A krémhez a túrót áttörjük, összedolgozzuk a cukorral, búzadarával, 3 tojás sárgájával, a citrom reszelt héjával, tejföllel, van.cukorral, és a tojások felvert habjával.
Kb. 22 x 30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. Először a sárga tésztát nyújtjuk ki és tesszük a tepsibe.
Megkenjük baracklekvárral, megszórjuk dióval. Rátesszük az egyik barna lapot, ezt is megkenjük lekvárral és megszórjuk dióval, majd rákenjük a túrókrémet, és rátesszük a másik barna lapot.
Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 35-40 percig sütjük. Ha kihűlt, csokoládéval bevonjuk a tetejét.
Jó étvágyat
Forrás itt található: