Túrókrémes – tuti jó recept



 




 Alaptészta


    40 dkg liszt,
    15 dkg margarin,
    12 dkg cukor, 1 tojás és
    kb 1/2 dl langyos tejben felfuttatott szalalkáli.
    Ebből 2 lapot sütünk.

Elkészítése

Krém: 
20 dkg ráma margarint 20 dkg porcukorral jól kikeverünk. 3 dl tejet 3 evőkanál liszttel összefőzünk és kihűtjük, majd a margarinos masszához keverjük. Hozzáadunk 25 dkg áttört túrót, 1 vaníliás cukrot és 1-2 evőkanál rumot. Jó könnyűre kikeverjük.


Az egyik lapra kenjük a krém 2/3-át, rátesszük a másik lapot. Erre kenjük a megmaradt krémet, egyenletesen elsimítjuk és csokimázzal vékonyan bevonalkázzuk.

Pár órai állás után kockákra vágjuk.



Ha tetszett a recept, kattints IDE és oszd meg! Köszönjük!

Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...