Sajtos tekercs – ez egy jókora mennyiség, de lehet felezni is



 
.
Nagyon, nagyon finom, én szeretem. Díszíthetjük vágott sonkával is. Ez egy jókora mennyiség, de lehet felezni is! 

Egy teljesen tiszta lábasban olvasszunk fel 7 deka vajat, adjunk hozzá tizennégy deka finom lisztet, egy 5 csipet sót és folytonos kavarás mellett főzzük föl, aztán kanalanként annyi tejet adjunk hozzá, míg tejfehér és könnyen keverhető pép lesz előle. (Körülbelül egy liter tej kell hozzá.) Ekkor vegyük le a tűzről és tovább folyton keverve hűtsük ki. 


Azután adjunk hozzá, 10 tojás sárgáját és ezzel is kavarjuk egy negyedóráig, akkor adjunk hozzá még egy marék reszelt parmezán sajtot és a 10 tojás kemény habját. Zsírozott, meglisztezett tepsibe öntve, a sütőbe tesszük és tizennyolc-húsz percig sütjük. Ha ki­ült, egy tiszta asztalkendőt borítunk rá és ezzel együtt borítsuk ki a deszkára, hintsük meg néhány marék re­szelt parmezán sajttal, pici sóval és forró tejfölös vajjal vagy zsírral kissé öntözzük meg. 


Ekkor az asztalkendő segítségével hajtogassuk föl tekercsnek. Gyorsan tegyük ügyesen tálra, vágjuk föl nagyon jó éles késsel szele­tekre, hintsük meg reszelt parmezán sajttal és így forrón, frissen tálaljuk fel

Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...