Ribizlis rolád – imádjuk a gyümölcsös sütiket



 




 Hozzávalók
    6 db tojás,
    6 ek, cukor,
    6 ek, liszt,
    1/2 cs sütőpor,
    1 ek, olaj,

Ribizli krém

    3 ek liszt,
    1 1/2 dl, tej/másfél dl, /
    1 ½ dl frissen áttört ribizli velő,
    12 ek. cukor,
    20 dkg  margarin,

Elkészítése

A hat tojásból a szokásos módon piskótát sütünk. Konyharuhára fordítsuk és még melegen feltekerjük. A konyharuhába hagyjuk kihűlni.  Amíg kihűl elkészítsük a krémet. 3 ek. lisztet simára keverünk másfél dl tej és másfél dl gyümölcsvelővel, és lassú tűzön sűrű kémmé főzzük. A margarint felhabosítjuk és a kihűlt krémhez adjuk.



Kitekerjük a piskótát és megtöltjük a krém kétharmadával, vissza feltekerjük és a maradék krémmel bevonjuk a rolád tetejét. Ribizli szemekkel díszítjük



Ha tetszett a recept, kattints IDE és oszd meg! Köszönjük!

Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...