Rákóczi túrós lepény – Isteni finom, érdemes kipróbálni!



 


Nagyon finom sütemény. Ezt a receptet szoktam használni,  ha Rákóczi túróst sütök. Nagyon finom és könnyen gyorsan kész van. Mazsolával és vaníliás cukorral még meg lehet spékelni

Hozzávalók

    30 dkg liszt,
    15 dkg vaj,
    10 dkg porcukor,
    2 tojássárgájal,
    késhegynyi szódabikarbóna és
    l1dl tejföl

Töltelék

    50 dkg túró
    15 dkg kristálycukor
    3 dkg búzadara
    2 tojássárgájával és
    1 dl tejföl
    4 tojásfehérje
    20 dkg porcukor




Elkészítése
30 dkg lisztből 15 dkg vajjal, 10 dkg porcukorral, 2 tojássárgájával, késhegynyi szódabikarbónával és l dl tejföllel tésztát gyúrunk. Ki­nyújtjuk, félig megsütjük, azután jön rá a töltelék.


Töltelék:
 50 dkg túrót összekeverünk 15 dkg kristálycukorral, 3 dkg búzadarával, 2 tojássárgájával és l dl tejföllel.

4 tojásfehérjét 20 dkg porcukorral gőz fölött kemény habbá verünk, a túróra simít­juk, majd tovább sütjük a tésztát.



Ha tetszett a recept, kattints IDE és oszd meg! Köszönjük!

Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...