Néger szelet – nagyon finom





Régen sokat sütöttem, de kissé feledésbe merült ez a fincsi sütike. Most ismét sokszor sütöm, mert az unokák imádják, mint mi annak idején :-)

Hozzávalók 4 főre

Tésztához:


     20 dkg cukor
    4 tojássárgája
    5 dkg zsír
     2 dkg kakaó
    1 cs sütőpor
     20 dkg liszt
    12 ek tej

Habhoz:

    20 dkg cukor
    4 tojásfehérje

Tetejére:

    csokimáz


Elkészítés

A cukrot a zsírral, a tojássárgákkal habosra keverünk, hozzáadjuk a kakaóport, és alaposan kikeverjük. Beledolgozzuk a lisztet, a sütőport és a tejet. Az egész masszát simára keverjük.  Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük (kb. 20×30 cm-esbe), közepes hőfokon (kb. 180 fokon) sütjük.



Elkészítjük a habot:

 a tojásfehérjéket a cukorral gőz felett kemény habbá verjük (kb.15 perc elég).  Ha a tészta megsült, még melegen a tetejére kenjük a közben elkészült habot.
Langyos sütőben megszárítjuk (kb. 10 perc alatt)!  Ha kihűlt, csokimázzal bevonjuk.

Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...