Mézes krémes – a családom kedvence



 



Ez egy nagyon nagy adag, ha kisebb a tepsi, vastagabb a tészta. Szeretjük a mézes sütiket, mert sokáig  friss marad.


Hozzávalók
    60 dkg liszt,
    10 dkg ráma,
    15 dkg porcukor,
    1 púpozott teáskanál szódabikarbóna,
    2 egész tojás,
    4 evőkanál langyos méz,
    4 evőkanál tejföl,
    csipet só,


Krém
    3 vanília puding,
    1 l tej,
    1 ráma,
    20 dkg porcukor


Elkészítése
A lisztet a szódabikarbónával összeszitáljuk, hozzákeverjük a porcukrot. Ehhez aztán mindent egyszerre tesszük, a tojásokat csipetnyi sóval felverjük, hogy egynemű legyen, a mézet (vegyes virágméz) a tejfölt, a rámát is megolvasztva, langyosan adjuk hozzá és jól kikeverjük. Négy felé osztjuk, kicsit pihentetjük, majd amilyen vékonyra csak lehet illetve tudjuk, kinyújtjuk, tepsi hátán picit túl sütjük, ettől lesz barna.


A krém puding és ráma, ami cukorral habosra van kavarva, valamint tehetünk bele 3-4 evőkanál rumot, egy vanília aromát. A második krémre vékonyan barack lekvárt kenünk, azért így mert a lekváron nehezebb a krémet kenni.

Ez egy nagyon nagy adag,, ha kisebb a tepsi, vastagabb a tészta. Összeállítás után deszkát teszünk rá, arra valami nehezéket, így jól összenyomja a lapokat, másnap csokival bevonjuk.

Ezt a süteményt fogyasztás előtt 1 – 2 nappal el kell készíteni, mert addigra fog kellően megpuhulni, összeérni a süti.

35×40 es sütőlemezen sütjük

Ehhez kb. 20 dkg csokoládét olvasszunk meg!

Olvasztott csokoládé készítése: A csokoládét vízgőz felett szabad csak olvasztani úgy, hogy a víznek nem szabad forrnia, a csokoládénak nem szabad átforrósodni, mert attól csomósodik, és darabos lesz. Végig csak takarék lángon szabad a csokoládét olvasztani.

1 tábla csokoládéhoz olvasztás közben kb. 2 evőkanál étolajat kell tenni. Ha melegítés közben a csokoládé mégis túlmelegedne akkor le kell venni a gőzről és hagyni kell egy kicsit hűlni, majd visszatenni, amíg a kellő sűrűséget el nem éri. Ha az olvasztott csokoládét túl sűrűnek érezzük, akkor hígítani kell még egy kis étolajjal.

A csokoládéval bevont süteményt hagyjuk jól kihűlni és csak azután szeleteljük, forró vízbe mártott késsel, fűrészelő mozdulatokkal.

Forrás: Iluka

Tipp

-A krémet puding helyett tejbegríz és porcukorral kikevert vajjal helyettesítheted,
-szeder lekvárral +a grízes krém!csúcs

Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...