Mennyei kókuszkrémes finomság. Vigyázat, egy kocka sosem elég belőle



 


Hozzávalók:

Tésztához:
180 g liszt
fél dl olaj
5-7 teáskanál hideg víz
A vaníliás kókusz pudinghoz:
2 dl tej
1 tojás
60 g kristálycukor
30 g kukorica keményítő
fél teáskanál só
1 evőkanál vanília aroma
150 g kókuszreszelék

A tejszínhabhoz:
1,2 dl magas zsírtartalmú habtejszín
2 evőkanál kristálycukor
fél evőkanál vanília aroma
120 g kókuszreszelék


Elkészítés:

Tészta:
Keverjük össze az olajat a liszttel.
Addig adagoljunk és keverjünk hozzá vizet, amíg össze nem áll a masszánk.
Lisztezett deszkán kisodorjuk és 20 cm x 30 cm-es sütőtálba nyomkodjuk.
180 fokon kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük. Kihűtjük

.
A vaníliás kókusz pudingot is elkészítjük:
Egy lábasban összekeverjük a tejet és a tojást.
Beletesszük a cukrot, a keményítőt és a sót is. Közepes hőfokon, gyakori kevergetés mellett főzzük őket össze, amíg be nem sűrűsödik.
Levesszük az edényt a tűzhelyről és beletesszük a vanília aromát. Belekeverjük a kókuszt is.
A kihűlt tésztára öntjük. Pár órara hűtőbe tesszük, hogy jól kihűljön.

Elkészítjük a tejszínhabot:
Összemixeljük a habtejszínt, cukrot és a vanília aromát. Addig mixeljük, amíg laza állagú nem lesz. Eloszlatjuk a kihűlt süti tetején.
Egy hőálló tálba beletesszük a kókuszt.
180 fokos sütőben 2-4 percig sütjük , amíg a hab picit meg nem barnul. A kihűlt süti tetején ízlésesen eloszlatjuk.

Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...