Gyümölcsös túrókocka sütés nélkül





Hozzávalók
    25 dkg túró,
    2 dl tej,
    2 dl tejszín,
    1 csomag vaníliás cukor,
    10 dkg cukor,
    10 dkg vaj,
    3 kivi,
    40 dkg magozott meggybefőtt,
    20 dkg babapiskóta,
    tejszínhab és gyümölcs a díszítéshez
    5 db lapzselatin, melegvízben vagy tejben feloldva




Elkészítés

A túrót alaposan kikeverjük 1 dl tejjel meg a vaníliás cukorral.A langyos vajat a cukorral ugyancsak kikeverjük,majd a túrót a cukros vajjal és a felvert tejszínnel óvatosan összedolgozzuk.A maradék tejben felfőzzük a zselatint,vigyázva,hogy ne forrjon fel.Amikor langyosra hűlt hozzákeverjük a túrókrémhez.Az édesség hozzávalóit szögletes formába rétegesen lerakjuk.Először egy réteg túrókrémet simítunk formába,rá egy sor lecsepegtetett meggybefőttet teszünk.Ismét krém következik amit meghámozott,vékonyra szeletelt kivivel rakunk ki.

Az utolsó sor túrókrém legyen.Babapiskótával beborítjuk a tetejét azután hűtőszekrénybe dermesztjük.Egy óra múlva kivesszük és óvatosan tálra borítjuk.Tejszínhabbal és gyümölccsel díszítjük.


Ha tetszett a recept, kattints IDE és oszd meg! Köszönjük!

Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...