Fűszeres csirkefalatkák, a sütőből! Sokkal fincsibb mint a rántott hús, ez a panír csodás!



 



Hozzávalók:
  • 1 nagy csirkemell
  • 3 dl tej
  • 3 gerezd fokhagyma
  • fél teáskanálnyi rozmaring
  • só, bors

A panírhoz:
  • 2 tojás
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa
  • 4 evőkanál kukoricapehely

Elkészítése:
A húst nagyobb darabokra vágjuk és egy tálba tesszük, ráöntjük a tejet és fűszerezzük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. Fóliával letakarjuk és legalább két órán át pihentetjük. Ezt követően a húsokat kivesszük a tejből és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A tojást felverjük és belemártjuk a csirkefalatokat, majd a zsemlemorzsát, a lisztet és az apróra tördelt kukoricapelyhet is összekeverjük és ebbe is belemártjuk. Kiolajozott tepsibe tesszük és 40 percen át sütjük 180 fokon, majd melegen tálaljuk.


Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...