Elegáns diós-kókuszos olasz krémtorta. Egyszerűen mennyei



 



Hozzávalók:

A tortalaphoz:
1 teáskanál szódapor
2 dl tejföl (szobahőmérsékletű)
5 nagyobb tojás szétválasztva (szobahőmérsékletű)
100 g sótlan vaj
1 csipet só
fél dl olaj
120 g kristálycukor
1 teáskanál vanília aroma
240 g liszt
80 g pörkölt, apróra vágott dió
120 g kókusz reszelék




A krémhez: 
180 g sótlan vaj
1 csipet só
300 g lágy krémsajt
2 teáskanál vanília aroma
600 g porcukor


Elkészítés:
160 fokra melegítjük elő a sütőt. A tortalaphoz bevajazunk és belisztezünk egy 22 cm-es tortaformát, vagy kibéleljük sütőpapírral. Minden összetevőt mérjünk ki előre, hogy utána könnyen és gyorsan lehessen dolgozni.


A tejfölben elkeverjük a szódaport és félretesszük.
Keményre verjük a tojások fehérjét és ezt is félretesszük.
3-5 perc alatt mixerrel habosra keverjük a vajat, a sót, a cukrot és az olajat. Egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját és jól elverjük.
Beleöntjük a vanília aromát is. Kézzel vagy mixerrel kisebb adagokban felváltva belekeverjük a lisztet és a tejfölt. A liszttel kezdjük, és a végén is lisztet adjunk hozzá. Beleforgatjuk a tojáshabot. Amikor ezt megtettük, jöhet a dió.
A tésztánk sűrű, de könnyű lesz. Öntsük a masszát tortaformába.
160 fokon 25-30 percig sütjük őket, vagy amíg a beleszúrt fogpiszkálóra már nem ragad a tésztából.
10 percig hűtjük a tortaformában, majd kivesszük belőle és teljesen kihűtjük. Három lapra vágjuk.

Elkészítjük a krémet:
Habosra keverjük a vajat és a krémsajtot. Jöhet bele a vanília aroma. Fokozatosan tesszük bele a porcukrot. Addig keverjük, amíg egyenletes nem lesz a krém. Mindegyik tortalapra kenünk a krémből, majd az egészet bevonjuk vele. Megszórjuk dióval.
Az is nagyon jó ebben a receptben, hogy a krém elegendő arra is, hogy esetleg díszítsük is vele a tortánkat.


Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...