Hozzávalók:
Cookie réteghez:
60 g szobahőmérsékletű lágy vaj vagy margarin
60 g barnacukor
60 g kristálycukor
1 nagy tojás
1 teáskanál vanília aroma
180 g liszt
1 csipet só
2 csipet sütőpor
60 g csoki (apró darabokra vágva, vagy csokiforgácsként)
Kekszes réteg:
kb. 15 db édes keksz Brownie réteghez: 150 g olvasztott vaj vagy margarin 120 g kristálycukor 2 nagy tojás 90 g cukrozatlan kakaópor 1 teáskanál vanília aroma 60 g liszt 1 csipet só |
Csokis bevonathoz:
60 g csoki (apró darabokra vágva, vagy csokiforgácsként)
1 evőkanál olaj vagy margarin
1 evőkanál főzőtejszín
karamell öntet, vagy olvasztott karamella
60 g csoki (apró darabokra vágva, vagy csokiforgácsként)
1 evőkanál olaj vagy margarin
1 evőkanál főzőtejszín
karamell öntet, vagy olvasztott karamella
Elkészítés:
- 180 fokra melegítjük elő a sütőt, és egy 20 cm x 20 cm-es sütőtálat kibélelünk sütőpapírral, vagy kivajazzuk és lisztezzük. Félretesszük.
- A cookie réteghez egy keverőtálban felhabosítjuk a vajat, a barna cukrot és a kristálycukrot.
- Beletesszük a tojást és a vanília aromát. Lassacskán hozzá adagoljuk a lisztet és alaposan elkeverjük.
- Beletesszük a sót és a sütőport, végül pedig a csoki darabkákat.
- A sütőtál aljában egyenletesen eloszlatjuk a masszát.
- Erre a rétegre jöhetnek rá a kekszek.
- Következik a brownie réteg: egy nagy keverőtálban alaposan összekeverjük az olvasztott vajat, a cukrot, a tojásokat és a kakaót.
- Beleöntjük a vanília aromát, a lisztet és a sót.
- Ezt a masszát egyenletesen eloszlatjuk a keksz réteg tetején
Elkészítése itt található: