Megosztás
Elképesztően csokis és ínycsiklandó finomság, hűsítőbb mint a jégkrém, csodás édesség!
Hozzávalók a laphoz:
6 dkg vaj
6 evőkanál tejszínhab
A krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
7 kanál cukor
8 dl tej
1 vaníliarúd belseje
A csokoládés réteghez:
10 dkg étcsokoládé 1 evőkanál mogyoróvaj 1 evőkanál csokoládékrém (nutella) 10 dkg kakaós keksz 4 evőkanál tejszínhab A tetejére: 15 dkg étcsokoládé 2 evőkanál csokoládékrém fél evőkanál vaj 1 evőkanál tejszínhab |
A lap hozzávalóit
egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk. Ezt követően
lekapcsolható oldalú tortaformába simítjuk. A pudingot és a cukrot
összekeverjük, hozzáadjuk a tejet és megfőzzük. Mikor elkészül
belekeverjük a vaníliarúd belsejét is. A felét rákanalazzuk a lapra és
hűtőbe tesszük. Elkészítjük a csokoládés réteget. Az étcsokoládét
felolvasszuk és hozzákeverjük a mogyoróvajat és a csokoládékrémet is,
majd az apróra tördelt kekszet is belekeverjük és a tejszínhabbal
lazítjuk. Óvatosan elsimítjuk a pudingon, hogyne keveredjen össze vele. A
maradék pudingot is ráhalmozzuk és hűtőbe tesszük, amíg elkészül a
bevonat. Az étcsokoládét vízgőz fölött felolvasszuk és belekeverjük a
vajat, hozzáadjuk a csokoládékrémet és a habtejszínt. Kihűtjük és a
puding tetejére kanalazzuk, majd lehűtjük.
Ha te is hasznosnak találtad, oszd meg másokkal is! Köszönjük!
Forrás itt található: