Csokoládészelet csábító habos, mascarponés krémmel! Ennél ízletesebbet el sem lehet képzelni


Megosztás

 

 



A süti nagyon puha, a krém pedig álom fincsi! 

Hozzávalók a tésztához:

6 tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 teáskanálnyi sütőpor

A belocsoláshoz:
0,5 dl langyos tej
1 evőkanál kakaópor
2 teáskanálnyi cukor

A krémhez:
60 dkg mascarpone
1 dl habtejszín
4 evőkanál porcukor
3 tasak vaníliás cukor
1 tasak habfix


A tetejére:
csokoládéreszelék

Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk és a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral és a kakaóport is belekeverjük. Majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport és beledolgozzuk a habot. Kivajazott tepsibe öntjük a tésztát és 35-40 percen át sütjük 180 fokon. A habot felverjük és belekeverjük a habfixet, így keményebb lesz. A mascarponét kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a habot és hűtőbe tesszük amíg a tészta megsül, majd kihűl. A piskótát kettőbe vágjuk és közben a cukrot, a kakaót és a tejet összekeverjük és belocsoljuk vele, majd megkenjük a krémmel, bevonjuk a tetejét is vele. Megszórjuk a csokoládéreszelékkel és lehűtjük, majd kínálhatjuk.

Ha te is hasznosnak találtad, oszd meg másokkal is! Köszönjük!


Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...