Csokoládés karamell torta sütés nélkül, jobb mint a bolti csokik! :)



 
Hozzávalók:

25 dkg háztartási keksz (vaníliás, kakaós ízlés szerint)
13 dkg vaj
13 dkg pörkölt mogyoró

A tetejére
25 dkg tejcsokoládé
1 teáskanálnyi vaj
0,2 dl tejszín

A töltelékhez:

13 dkg barna cukor
5 dkg vaj
3 dl sűrített tej


Elkészítése:
A kekszet összetörjük,majd a vajjal összekeverjük és egy 20 cm-es tortaformába simítjuk, majd 15 percre hűtőbe tesszük. A mogyorót rászórjuk a kekszes alapra. A vajat, a barna cukrot és a tejet egy edénybe tesszük, lassú tűzön 10-12 percig főzzük, amíg sűrűvé válik. A mogyoróra öntjük a karamellt és elsimítjuk rajta, majd hagyjuk hűlni.A csokoládét felolvasszuk és belekeverjük a vajat, majd a tejszínt és a sütemény tetejére öntjük, elsimítjuk és hűtőbe tesszük legalább 2 órára, hogy megszilárduljon.



Ha tetszett a recept, kattints IDE és oszd meg! Köszönjük!


Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...