Belül puha, kívül ropogós töltött krumpli. Elronthatatlan


Megosztás

 


 



Hozzávalók:



3 nagy méretű krumpli

1-1,2 teáskanál étolaj

60 g szeletelt metélőhagyma

60 g margarin

1 dl főzőtejszín

1 dl tejföl

2 csipet só

1 csipet bors

120 reszelt sajt

Pirospaprika

Elkészítés:
  1. Alaposan megtisztítjuk a krumplikat. Bedörzsöljük olajjal. 160 fokon 50-75 percig sütjük őket, amíg kicsit meg nem puhulnak. Amikor kihűltek, mindegyik krumplit hosszában félbe vágjuk. Kivájjuk a közepüket, egészen keskeny peremet hagyva. Félretesszük.
  2. Egy kis serpenyőben 30 g vajon megpároljuk a hagymát. Egy nagy keverőtálban összepürésítjük a kivájt krumpli részeket. Belekeverjük a hagymát, a tejszínt, a tejfölt, a sót és a borsot. Belekeverjük a sajtot is. Elosszuk őket a kivájt krumplikban.
  3. Sütőpapírral borított tepsire helyezzük őket. A maradék vajat megolvasszuk és a krumplikra csorgatjuk. Megszórjuk ízlés szerint paprikával. 190 fokon 20 percig sütjük őket, amíg teljesen át nem sülnek.

Megjegyzés:
 a töltött krumplikat akár le is fagyaszthatjuk.

Ha te is hasznosnak találtad, oszd meg másokkal is! Köszönjük!


Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...