Almás sütemény Eta módra






Hozzávalók:
A tésztához:
  • 15 dkg cukor
  • 4 tojássárgája
  • 25 dkg margarin
  • 45 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor

A megkenéshez
  • baracklekvár

A töltelékhez:
  • 1 kg alma

A habhoz:
  • 4 tojásfehérje
  • 10 dkg porcukor

Elkészítése:
A tésztához a cukrot a tojássárgájával és a margarinnal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és tésztát gyúrunk. Egy részét betesszük a mélyhűtőbe (kb. 30 dkg-ot), ebből lesz a reszelék majd a tetején. A tészta nagyobbik részét egy zsírozott, lisztezett, 30 × 40 cm-es tepsibe formáljuk úgy, hogy kis pereme is legyen. Megkenjük baracklekvárral. A töltelékhez az almát meghámozzuk és lereszeljük, majd jól kinyomkodva egyenletesen szétterítjük a tésztán. A tojásfehérjéből a porcukorral kemény habot verünk, rásimítjuk az almára, erre pedig ráreszeljük a mélyhűtőből kivett tésztát. 180°C-ra előmelegített sütőben készre sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Császár Eta receptje az Eta hagyományos tortái oldalról.



Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...