Isteni finom lett az almás süti! -:) Én még facsartam az almára egy kis citrom levét. Jó, hogy van eltéve reszelt almám, így beindulhattam a sütésre!!
Hozzávalók: Tésztához: 60 dkg liszt, 25 dkg margarin, 1 pohár tejföl, 1 tojás, 1 csomag vanillincukor, 1 csomag sütőpor, 4-5 evőkanál cukor A töltelékhez: 1,5 kg alma, cukor, fahéj A tészta kenéséhez 1 tojás |
Elkészítése
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, alaposan átgyúrjuk. (A margarin lágy legyen, könnyebb összedolgozni.) Az almákat meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük,ízlés szerint adunk hozzá cukrot, és fahéjat. Hagyjuk levet ereszteni, addig kinyújtjuk a tésztát.
Kettévesszük a tésztát, majd kizsírozott, lisztezett tepsi aljára terítjük az egyik kinyújtott tésztalapunkat. Erre hintjük rá a kinyomkodott reszelt-almát, majd ráterítjük a másik kinyújtott tésztalapunkat. Villával megszurkáljuk a tetejét, majd felvert tojással megkenjük, és aranybarnára sütjük.
Melegen is jól szelhető, kiadós sütemény. Porcukorral tálaljuk.
Ez egy nagy tepsibe szóló recept, kicsibe vastag lenne a tészta, nem sülne át!
Forrás itt található: