Almás lepény “Bebytől” – nagyon finom és könnyű elkészíteni



 


Isteni finom lett az almás süti! -:)  Én még facsartam az almára egy kis citrom levét. Jó, hogy van eltéve reszelt almám, így beindulhattam a sütésre!!




Hozzávalók: Tésztához:

    60 dkg liszt,
    25 dkg margarin,
    1 pohár tejföl,
    1 tojás,
    1 csomag vanillincukor,
    1 csomag sütőpor,
    4-5 evőkanál cukor

A töltelékhez: 


    1,5  kg alma, cukor,
    fahéj
    A tészta kenéséhez 1 tojás


Elkészítése

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk,  alaposan átgyúrjuk. (A margarin lágy legyen, könnyebb összedolgozni.) Az almákat meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük,ízlés szerint adunk hozzá cukrot, és fahéjat.  Hagyjuk levet ereszteni, addig kinyújtjuk a tésztát.

Kettévesszük a tésztát, majd kizsírozott, lisztezett tepsi aljára terítjük az egyik kinyújtott tésztalapunkat. Erre hintjük rá a kinyomkodott reszelt-almát, majd ráterítjük a másik kinyújtott tésztalapunkat. Villával megszurkáljuk a tetejét, majd felvert tojással megkenjük, és aranybarnára sütjük.

Melegen is jól szelhető, kiadós sütemény. Porcukorral tálaljuk.

Ez egy nagy tepsibe szóló recept, kicsibe vastag lenne a tészta, nem sülne át!


Ha tetszett a recept, kattints IDE és oszd meg! Köszönjük!


Ha tetszett a recept, kattints IDE és oszd meg! Köszönjük!

Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...